Més lluna

 

 

DSCN3768.JPG

Fotos de la lluna d’ahir  nit.   Cada vegada hi trobo més gust a quedar-me embadalit mirant cap al cel. Em posa transcendent i filosòfic.

 

DSCN3781.JPG

DSCN3775.JPG

Vaig esbrinar per la xarxa  el que feia especial   al nostre satèl·lit ahir.  Era el fet que es trobava  en un dels moments de més proximitat a la terra en la seva corba el·líptica al mateix temps que era absolutament plena. Això fa que la poguéssim veure un mica més gran i lluminosa que si fos lluna plena en el moment  en què  la seva orbita es troba més allunyada de nosaltres.

A més, per la posició del sol i la seva atracció al sistema terra-lluna, encara la feien un pèl·let més a prop que altres cops.

 

 

Però també vaig esbrinar que aquesta grandària superior és molt poc significativa i que difícilment es pot apreciar a simple vista. Una mica més brillant  que quan està en el punt més llunyà sí que la podíem arribar a percebre. I que una “superlluna” com la d’ahir no era gaire diferent de la que es va donar fa vint-i-vuit dies enrere o d’altres que es van donant en el decurs dels anys.

Ahir, la seva  proximitat respecte a nosaltres   era un pèl·let més gran que en les altres ocasions dels ultims setanta anys.   Només significativament pel que fa  a curiositat però  no de percepció a simple vista.

Dit d’una forma més planera. La “magnitud” de la bellesa de la lluna d’ahir residia bàsicament en la suggestió que nosaltres mateixos hi vàrem afegir amb la informació prèvia que havíem rebuDSCN3793.JPGt.

 

 

La lluna era tan immensament bella com la del mes lunar passat o la de qualsevol altra lluna plena.

A més,vaig estar rumiant que la lluna també és preciosa quan no és plena .

 

 

Vaig decidir que la fotografiaré en totes les seves fases. Crec que m’estic tornant un llunàtic …. és cert  que cada vegada em quedo més embadalit mirant al cel.

 

 

DSCN3755.JPG

Els núvols també em fascinen.

 

 

dscn3793

Nanit     B )

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s