Tenim un nou col·laborador al blog

Resultat d'imatges de sol
He convençut al Jordi perquè es faci de col·laborador en el meu blog. Li he dit que li serà terapèutic. Fa setmanes que el veig molt ensopit.

Està força depre d’ençà que s’ha quedat sense feina. Se sent gran i vulnerable, aparcat.
Li he dit que escrigui sobre qualsevol cosa que faci en el dia a dia. Com si li hagués obert una porta a expressar el seu interior ha començat a parlar.
Avui semblava una mica més content. S’ha passat tot el mati en una nau industrial d’Hospitalet. S’ha tret el carnet de carretillero. No gaire complicat. Estant una mica atent i pagant, sobretot pagant, tan sols li ha calgut passar unes hores.
M’ha explicat que una part important del seu currículum professional havia girat entorn de feines en magatzems. Estocs amunt i avall, albarans i coses de l’estil. Em justificava així,

mentre encenia una Resultat d'imatges de carretillerocigarreta, la necessitat d’aquell carnet. Mai estaria de més tenir una acreditació per conduir un apilador, un transpalet elèctric, una elevadora frontal o una retractil (jo assentia com si sabés a què nassos es referia). Traslladant qualsevol munt de coses d’un racó a un altre d’un imaginari ombrívol local per quatre rals.
L’he convençut perquè ho escrigui al meu blog. Per escriure no necessita grans recursos tecnològics ni gairebé res. Per no caldre, no cal ni saber escriure bé. Ni saber massa ortografia. Tampoc tindrà una gran i exigent audiència darrere per a jutjar-lo.
Tan sols cal escriure una lletra darrere d’una altra. I de temps per fer-ho li’n sobra. I el distraurà dels bucles depressius amb els quals em sol venir quan te’l trobes a la barra d’un bar o passejant pel carrer.
Per un moment m’ha semblat que li encenia una espurna d’esperança en el seu cansat discurs de mediocre misèria. L’he afalagResultat d'imatges de blogsat una miqueta més i ell m’ha acabatparlant del fet que necessita il·lusionar-se. M’ha dit que llavors sent una alegria semblant a quan era un nen petit. M’ha explicat, però, que al llarg dels anys també ha après que aquesta alegria màgica li dura poca estona. Més aviat que tard s’acaba dissolent en el buit èter. Però ha insistit que cal aprofitar aquesta alegria per més que després acabi com un simple deliri en les escombraries del seu cap.

El Jordi està força trist. Sobretot d’ençà que va perdre la feina. Té cinquanta-sis anys i està perdent l’esperança. El seu discurs cada cop és més depressiu. No m’estranya que vulgui il·lusionar-se encara que tan sols sigui molt temporalment.

Per això he insistit en el fet que escrigui en el blog. Que necessita fer una activitat creativa. Que li anirà bé.
És clar que ell preferiria ser un director de cinema, abans sempre en parlava. Però així com això ara és força impossible, escriure si ho pot fer fàcilment.
Resultat d'imatges de blogsLi he fet veure que cada dia s’estrenen molts nous blogs. L’hi he recordat la de youtubers que miren els seus cosins. Avui dia tothom té accés a difondre les seves creacions. I prou vídeos li han ensenyat aquells nens on la qualitat no existeix i tenen milers de seguidors.
Resultat d'imatges de carretilleroEll és gran i potser li aniria gros fer-se youtuber. Però escriure sense capficar-se gaire pel contingut ni per les qualitats de les seves oracions el podien fer més feliç. Que concatenés lletres una rere l’altre i ja trobaria després un significat i un sentit.
Li he explicat que el meu blog abans no el seguia ni déu. Però va arribar un dia que si eren deu. I després algun més. L’he convençut de què tot el que redacti poc o molt transcendirà la luminescència de la pantalla on es projectin les seves tecles i pensaments. Que aquelles lletres arribaran fins a la ment d’algun desconegut.
Resultat d'imatges de blogs he reforçat tot plegat amb la idea que a més d’aspirar a ser carretillero en un magatzem podrà expressar les seves inquietuds al món i sentir-se més complet.
Per reblar el clau li he proposat que pel seu sant, el dia del llibre, podrà fer un recull dels seus millors escrits i potser ho podrem enquadernar.
Malgrat la seva cara incrèdula, he vist en la brillantor dels seus ulls aquella alegria del nen petit de la que abans m’ha parlat.
Tenim un nou col·laborador i esperem que algú el llegirà i seguirà. A més de jo.

Resultat d'imatges de sol

 B )

  

P.D. Cal dir que en realitat en Jordi ja ha publicat en el passat en aquest blog però expressament volia sortir anònimament o com a oriol23.cat.
Si vols llegir trossos de la seva novel·la inacabada que vol enquadernar aquest 23 d’abril tan sols has d’anar a dalt de la pàgina del blog i cercar-los. A la  part dreta del blog, si vas baixant, primer passaràs l’apartat: Les més vistes últimament. Segueixes baixant per la teva dreta i passaràs l’apartat:  Entradas recientes.  Després ja surt l’apartat:  etiquetes. Són paraules de diferent mida. Si cliques en la paraula NOVEL•LA et sortiran totes les entrades fetes pel Jordi en ordre cronològic invers. Pots llegir-les saltejades o com vulguis…. És una novel·la inacabada. Ara farà més entrades al ser a prop el Sant Jordi.
Algun tros crec que l’he de tornar a publicar pel Facebook. A mi m’agraden.

Resultat d'imatges de verde

Resultat d'imatges de verde

Anuncios

2 Comments

 1. Tens molta raó en les coses que dius
  Escriure un blog, interactuar i coneixer altres blogaires és tremendament enriquidor i motivador a la vegada que una bona terapia .( Jo sempre dic que veure els problemes dels altres fa els meus mes petits)
  Es genial poder-ho fer sense masses filtres…aixi, tal com raja (però amb seny ehhh) i els vincles que creixen, sovint son solids i genuins, surtin o no de la pantalla
  Jordi…endavant !! al blog i a la vida que encara soms joves i tenim moltes coses a dir
  petons als dos

  Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s