Homenots

Aquell diumenge al vespre el Jordi va baixar al bar de la cantonada. Cantonada o potser no. En tenia tres, un al costat de l’altre. Tots tres regentats per xinesos. Dos d’ells havien estat un altre tipus de negoci que havien estat reconvertits en bar. Per en Jordi eren un exemple bastant gràfic de com estava l’economia i l’emigració en el seu poble.
En Jordi baixava al bar perquè feien motoGP i ara ja tan sols ho podia veure per un canal de pagament. La modernitat global cavalca que és una passada.
En Jordi va esbrinar a quin dels bars hi tenien posades les motos i va demanar-se una coca-cola a primera fila del televisor.
Actualment hi ha un bon grapat de catalans entre els millors. Aviat, però, va anar per terra el que ara n’és el campió del món. Aviat el líder de la carrera va tornar a ser un català.
Entre el públic que rodejava al Jordi s’anava verbalitzant tot tipus de comentaris i crits.Tv GIF - Find & Share on GIPHY
Una carrera dura uns quaranta-cinc minuts. Hi ha temps per moltes coses entre moments d’emoció. En Jordi no podia evitar escoltar i mirar la gent que l’acompanyava. De vocalització grotesca semblaven sortits de la Moe’s Tavern on va en Homer Simpson. Gent que entenen de tot el que posin per la tele, sobretot de futbol, perquè passen moltes hores d’ingesta entre aquells metres quadrats multiplicats per tres.
Hi havia personatges realment fets per aquelles parets, grossos, lletjos, vulgars, estranys, o tot junt. I és clar, més o menys alcohòlics. Homenots peculiars malgrat que no del tipus que descrivia Josep Pla.
En Jordi, des de la seva coca-cola, els mirava amb un reüll gairebé nazi. Eren molt bàrbars, cridaven, insultaven i van trencar un parell d’ampolles. Homenots anònims dels quals no s’escriu. Homenots que anirien a dormir més o menys “contents”.
En Jordi s’emocionava mirant els seus homenots sobre les motos. No es valora prou el moment nacional que estem vivint. Si ara fóssim independents, seria una de les especialitats esportives on més sonaria els segadors i onejaria l’estelada.
Va ser un vespre d’homenots de tots colors.

B )

 

 

Tv GIF - Find & Share on GIPHY

 

 

B )

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s