Toreros tardor 2018. Ada

ada

Ada Colau no assistirà a la manifestació de l’11 de setembre convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. L’ARA ja va explicar ahir que, tot i que encara no s’ha pres una decisió ferma, Catalunya en Comú (CatComú) no se sumarà a la mobilització de les entitats independentistes i tampoc ho farà l’alcaldessa de Barcelona, que en una entrevista a RAC1 va confirmar la seva negativa. A parer seu, la manifestació, que porta per lema “Fem la República”,“reforça la via unilateral”, de la qual els comuns s’han desmarcat i estan “molt en contra”. El referèndum de l’1 d’octubre, que no comptava amb l’aval del govern espanyol, ja va provocar que els comuns decidissin quedar al marge de la manifestació del 2017.

Tanmateix, a la mobilització en forma de signe de suma de l’any anterior sí que van assistir al tram 0 els tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Gerardo Pisarello i Jaume Asens, així com la portaveu dels comuns al Parlament, Elisenda Alamany. La consigna del partit va ser que qui volgués assistir-hi ho fes a títol personal, una opció que podria ser també així aquesta vegada. Colau va assegurar ahir que sí que assistirà als actes oficials i que farà acte de presència al tradicional homenatge davant el monument de Rafael Casanova.

Al matí de la Diada del 2017 els comuns van celebrar un acte propi a Santa Coloma de Gramenet juntament amb el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, cosa que podria repetir-se aquest any. En una de les reunions de la nova executiva de CatComú abans de les vacances d’estiu, la formació ja va abordar aquesta qüestió i es va posar sobre la taula tornar a fer un acte en un lloc “simbòlic”, segons indiquen fonts del partit consultades per l’ARA. Una de les localitats que es van plantejar va ser l’Hospitalet de Llobregat.

El sobiranisme, com va informar ahir el diari Ara, està buscant la manera que l’aniversari de l’1 d’octubre també pugui incloure els comuns. Ahir Colau va anotar que el consistori de la capital catalana impulsarà “taules de debat plural” per reforçar la “cohesió social” amb motiu de la commemoració del referèndum.

logo-con-cuerpo

ada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s