Cromos toreros tardor 2018. Borrell

borrell 2

El ministre d’Assumptes Exteriors, Josep Borrell, ha assegurat que, davant el clima de “fraccionament civil” que hi ha actualment a Catalunya, “el pitjor encara pot estar per arribar”. Tal com va escriure en l’epíleg del llibre Anatomía del procés just abans de ser ministre, Borrell considera que la societat catalana es troba en una “desastrosa situació” i afirma, a més, que no hi ha “raons poderoses per l’optimisme”.

En l’escrit, reproduït aquest dissabte pel rotatiu El Periódico, el ministre expressa la seva creença —ja expressada amb anterioritat— que Catalunya ha estat a punt de viure un “enfrontament civil”. “El fraccionament civil propicia el sorgiment d’escenes d’enfrontament a l’espai públic que anuncien que el pitjor encara pot estar per arribar”, sentencia.

Borrell acusa l’independentisme d’haver “separat la societat catalana en dues meitats que han endurit la seva confrontació”. “En definitiva, la seva major fita ha estat separar Catalunya de Catalunya“, assegura. Per això, el ministre apel·la a “restablir el diàleg, extremar el respecte i impulsar reformes constitucionals” per acabar amb la “visió essencialista i monoteista” dels independentistes.

Tanmateix, segons el socialista, no hi ha motius per ser optimista en aquest sentit. “Lamentablement, tot i l’indubtable canvi de tarannà que representa l’arribada del nou govern de Pedro Sánchez a la Moncloa, no hi ha raons poderoses per l’optimisme en el pla polític. Tampoc n’hi ha en el pla social”, sentencia.

logo-con-cuerpo

borrell 2

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s